сряда, 18 ноември 2009 г.

Най-модните Ботуши – зима 2009-2010

Ботуши над коляното (“over knee”) - абсолютен хит за сезон есен/зима 2009-2010. Дамите с по-къси крака ще попаднат в сложна ситуация, тръгнат ли да си купуват нови ботуши. Чизмите ще ги примамват от витрините с невиждани височини.

Не искам да ставам лош пророк, но предусещам, че през този есенно-зимен сезон много жени ще се откажат от покупката на нови ботуши, в името на семейния бюджет. На тях препоръчвам да извадят от архивите ботушите, които са високо над коляното или поне около него, както и с възможно най-високи токове или платформи. На тези от вас, които нямат финансови затруднения, имат мания по ботушите, дори да не са стабилни финансово или просто се нуждаят от нов чифт ботуши поради скъсване на старите, пожелавам приятно четене и гледане:
Ботуши – есен/зима 2009-2010/Модели
Тенденцията към изкачване на ботушите над коляното се възроди миналата година, но тази окончателно превзе модните върхове. Такова единомислие при дизайнерите отдавна не сме отбелязвали. Но единомислие, не означава еднообразие. Напротив! Разнообразието от ботуши над коляното е толкова голямо, че и най-големите им противници да се изкушат от тях. Едни са плътни по крака, други широки като крачоли на панталон. На ток или на платформа, колкото по-високи, толкова по-добре.

Формата на тока варира от много тънък тип “игла” до дебел – квадратен, трапецовиден или просто уникален.Върховете на ботушите също не са никак скучни – заоблени, скосени, заострени - за всекиго по нещо. Ботушите над коляното са подходящи, както за ежедневието, така и за специални случаи. Стоят идеално с мини поли, къси рокли и панталонки, клинове, дънки и панталони тип “слим”.

За късмет на всички, които по една или друга причина не искат да ходят с чизми, а държат да са в крак с модата, дизайнерите също са приготвили симпатични модели ботуши под коляното. Каишки, връзки, кабси и други орнаменти, превръщат обикновените ботуши в произведения на изкуството.

Ботуши – есен/зима 2009-2010/Цветове
Нищо не може да измести черното и кафявото от лидерските позиции при цветовете на ботушите. Сивото, червеното и пастелните тонове също им партнират успешно почти всяка година. Синьо, лилаво, фуксия и златисто завършват есенно-зимната цветова палитра. Но не е задължително да са едноцветни. Флоралните, животинските и геометричните мотиви винаги са на модна линия.


Ботуши – есен/зима 2009-2010/Материали
Естествена или изкуствена кожа, велур, лак и драпирана кожа са обичайните материали за направа на есенно-зимни ботуши. Тази година пак е така, но лакът е с крайно ограничени възможности за изява. За сметка на него платовете правят истински бум. Може да не са особено практични за влажното и студено време, но ако през този есенно-зимен сезон заложите на копринени или дантелени ботуши, със сигурност няма да сгрешите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар